• Storskar
  • 3
  • 2
  • 4
  • 1
svdanlenfidenoes

Bästa konstvän!

Nytt program, ny hemsida, nya funktioner! Äntligen har vi fått snurr på vår hemsida. Här kan du nu läsa kort om vår historia, se kommande program, anmäla en ny medlem, uppdatera dina kontaktuppgifter. Och det viktigaste – direkt anmäla dig till det program som du vill delta i. Ta en titt på vaxholmskonstforening.se, en plats för information och kommunikation, oss medlemmar emellan.
Välkommen till Vaxholms konstförening – nu även på nätet!

Ullabritt Skeppstedt, Ordförande

21 november kl. 18.00 Möte mellan bilden, betraktaren och konstnären. Ett ateljébesök på Verdandigatan 4, Sthlm Bildkonstnär Brita Lanning tar oss med i sin målningsprocess genom att berätta om hur några av hennes bilder blivit till. Med utgångspunkt från målningarna får vi möjlighet att utforska vad som påverkar oss som betraktare. Vad fångar vår uppmärksamhet? Är det färg, form, motiv, uttryck eller kanske något djupare, som är svårt att fånga i ord. Utifrån frågeställningar som dessa stannar vi upp vid några bilder och ger plats för reflektioner. Max. 15 deltagare. Anmälan via hemsidan senast 14 november. Programansvarig är Ullabritt Skeppstedt.

3 december kl. 18.00 Jul i växthuset, Edvard Anderssons växthus, Bergianska trädgården Vandra runt bland färgglada amaryllisar, julrosor och hyacinter och känn doften av glögg- och pepparkakskryddor. En försmak av julens kryddor, frukter och nötter får du i utställningen Jul i växthuset. Vi lär oss mer om var julens växter kommer ifrån och hur de används. Max. 20 personer. Anmälan via hemsidan senast 26 november. Programansvarig är Ulla Hedhammar.

23 januari 2020 kl. 19.00 Konst på bio! Eremitaget – en av världens största samlingar, Vaxholms biografteater Eremitaget i Sankt Petersburg har en av världens största konstsamlingar och blev en mötesplats för många konstnärer. Vi får följa med på en rundtur genom magnifika byggnader till en dold värld, för att fördjupa oss i museets historia och upptäcka oförglömliga mästerverk. Tsarinnan Katarina II lade grunden när hon 1764 köpte in 225 målningar. Idag finns tre miljoner verk bevarade i samlingarna. Spellängd 1 tim. 30 min. Medlemspris 130 kr. (Ord. pris 150 kr.) Ingen föranmälan. I samarbete med Vaxholms biografteater.

Kontaktuppgifter för Vaxholms konstförening

Ordförande                                     Ullabritt Skeppstedt 070-432 83 30

                                                     ullabritt.skeppstedt@gmail.com

Kassör                                             Anna Helleday 070-591 92 72

                                                      helleday@telia.com

Sekreterare                                     Anna Gerge 070-954 98 10

                                                      anna@insidan.se

Ledamöter                                       Elisabet Attermark 072-504 99 26

                                                      eliabet.attermark@telia.com 

                                                     Ulla Hedhammar 070-256 89 68

                                                      ulla.hedhammar@icloud.com 

Hemsida www.vaxholmskonstforening.se

Ett mål med den nya hemsidan, vaxholmskonstforening.se är att ge föreningen möjlighet till en förbättrad kommunikation med medlemmarna. Vi vill därför gärna att du som redan är medlem anmäler din e-postadress på hemsidan, under rubriken ”Befintlig medlem – komplettering av mina kontaktuppgifter”. Och du som vill bli medlem anmäler dig också på hemsidan, under rubriken ”Bli medlem”. Medlemsavgiften 200 kr. sätter du därefter in på plusgiro 15788-3. Vi finns också på Facebook!

Har du frågor? Skicka ett mejl till: info@vaxholmskonstförening.se