• Storskar
  • 3
  • 2
  • 4
  • 1
svdanlenfidenoes

UFO – lampan 

ett lysande konsthantverk med form och funktion i symbios

Bakgrund och tillkomst

Ljusskenet i rymden och havets reflexer en solig dag i skärgården har gett inspirationen till UFO-lampan.
Med sitt signifikanta uttryck ger UFO-lamporna en egen karaktär till rummet utan att dominera eller avskärma. När ljuskällorna tänds erhålls dessutom ett mjukt sken som avspeglar sig i mixen av den blankpolerade mässingen och kopparn.

Lampan finns som taklampa, golvlampa och bordslampa.

 

Andra alster

Gösta Linder har alltid haft ett starkt intresse av hantverk som han nu utövar i min verkstad i Vaxholm. Han arbetar i såväl trä som metall, ofta i kombination, och eftersträvar en funktionalitet och formgivning med enkla och rena linjer. Han har även i begränsad skala tillverkat möbler som designmässigt är anpassade till det enskilda hemmet och en specifik funktion. Utöver dessa möbler har han även formgett och tillverkat olika inredningsdetaljer såsom skrin, stora träfat och askar mm.

Hans bakgrund

Gösta växte upp i Skåne som han lämnade efter militärtjänstgöringen och flyttade till Stockholm där han genomförde en utbildning på KTH, vilket ledde till forsknings- och utvecklingsarbete inom IT på Ericsson.

Gösta har alltid tyckt om att arbeta med hantverk i trä och metall, vilket han fortsatte med på fritiden som avbrott till det teoretiska och långsiktiga arbetet på Ericsson.

För 15 år sedan flyttade Gösta till Vaxholm och blev permanenta skärgårdsbor influerade efter att i ett tjugotal år haft fritidshus på en ö inte långt från Vaxholm.

Kontakt och vidare information:  Gösta Linder   Mail gostan65@gmail.com         Mobil: 070 718 6173

Showroom och försäljning av UFO-lamporna: www.entrend.se   Mail kontakt@entrend.se